Hoe werkt een vouwfiets?

De vouwfiets is een ontzettend populaire fiets in Nederland en dat is niet zomaar. Een vouwfiets is een handige optie voor mensen die met de trein reizen. De fiets kan gemakkelijk opgevouwen worden, zodat je hem mee de trein in kunt nemen zonder een extra treinkaartje te hoeven kopen. Als je uit de trein stapt, kun je de vouwfiets weer uitvouwen en naar je bestemming fietsen. Als je meer wilt weten over hoe een vouwfiets werkt, kun je de informatie op deze pagina lezen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je besluit een vouwfiets te kopen.

Hoe vouw je een vouwfiets op?

De meeste vouwfietsen hebben een scharnierend frame met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Dit scharnier wordt gebruikt om de fiets op te vouwen. Sommige vouwfietsen hebben ook een scharnier bij het achterwiel, dat naar binnen wordt gevouwen. Andere vouwfietsen hebben geen scharnier in het frame, maar alleen een scharnier bij het achterwiel. Het achterwiel wordt naar binnen gevouwen en het stuur wordt ingeklapt. Er zijn ook vouwfietsen die opgevouwen worden door het zadel omlaag te zetten en het stuur in te vouwen. Deze vouwfietsen zijn ingeklapt minder compact dan andere vouwfietsen omdat er minder onderdelen van de fiets in elkaar kunnen worden gevouwen.

Het uitvouwen van een vouwfiets

Het uitvouwen van een vouwfiets gebeurt op dezelfde manier als het opvouwen. Als je een vouwfiets met een scharnierend frame hebt, gebruik je de scharnieren om de fiets uit te vouwen. Als je eenmaal weet hoe je de fiets opvouwt, is het uitvouwen ervan ook eenvoudig omdat het hetzelfde proces is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische vouwfiets?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je een elektrische fiets aanschaft. In de onderstaande opsomming zie je wat voorbeelden:

  • De actieradius
  • Het gewicht
  • De prijs
  • Merk en garantie
  • De snelheid

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische vouwfiets? Lees dan ook ‘vouwfiets kopen waar op letten?‘.

Gratis proefrit

Wil je graag een gratis proefrit maken? Dat kan! Het is belangrijk om zelf de fiets even aan te voelen en zo de juiste keuze te maken. De elektrische vouwfietsen die wij aanbieden vind je bij verschillende dealers. Bekijk dus snel of er een winkel bij jou in de buurt is, zodat je snel een proefrit kan inplannen. Heb je nog meer vragen over elektrische vouwfietsen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons op nemen, we helpen je graag!

Recente blogs

Vouwfietsen in het openbaar vervoer

Lees blog

Welke vouwfiets kiezen?

Lees blog