Recente blogs

Een vouwfiets inklappen met 3 simpele stappen

Lees blog

Hoe werkt een vouwfiets?

Lees blog

Welke soorten e-bikes zijn er?

Je hebt veel keuze bij het kopen van een e-bike. Er zijn namelijk verschillende soorten e-bikes. Deze hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen. In deze blog gaan we bespreken welke verschillende soorten e-bikes er zijn.

Elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets is een elektrische fiets die je op kunt vouwen. Een vouwfiets is bijvoorbeeld heel handig voor tijdens het reizen. Deze fiets is voorzien van een krachtige accu. Je kunt een elektrische vouwfiets gemakkelijk meenemen in de bus of trein. Doordat deze fiets een compact formaat heeft, is hij ook geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen in je auto. Deze fiets is ideaal voor woon- en werkveer. Een vouwfiets is ook geschikt voor heuvelachtige gebieden. Dit is dus de ideale vakantie e-bike.

Elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets is de ideale fiets voor gezinnen in een stedelijke omgeving. Hiermee kun je je kinderen overal snel en veilig heenbrengen. De elektrische bakfiets fietst heel licht, omdat de fiets een licht aluminium frame heeft. Verder is het ook vaak mogelijk om accessoires aan de elektrische bakfiets toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een regenhuif voor de kinderen aanschaffen.

Elektrische Hybride fiets

De hybride fiets is een mix tussen de stadsfiets en de sportfiets. Een hybride fiets kun je gebruiken voor kleine ritjes en grotere afstanden. Deze fiets is natuurlijk altijd met versnellingen uitgerust. Doordat een hybride fiets een licht aluminium frame heeft, fietst deze lichter dan bijvoorbeeld een elektrische mountainbike.

Elektrische sportfiets

Een elektrische sportfiets is de perfecte fiets voor iemand die van sporten houdt, hier heeft deze fiets zijn naam ook aan te danken. De elektrische mountainbike is een populaire sportfiets. Met deze fiets kun je door de bergen, zand en ander zwaar gebied fietsen. Met de extra trapondersteuning kun je de mooiste ritten maken.

Speed pedelec

Een speed pedelec is een fiets met ondersteuning tot wel 45 km/u. Deze fiets is geschikt voor langere afstanden. Let wel op, de speed pedelec valt officieel onder bromfietsen. Dit betekent dat je bij deze fiets verplicht een helm moet dragen en een kentekenplaat moet aankopen.

Elektrische stadsfiets

Rij je meestal geen lange afstanden en wil je de elektrische fiets gebruiken om je boodschappen op te halen of om je kinderen naar school te brengen? Dan is de elektrische stadsfiets perfect voor jou. Met de elektrische stadsfiets rij je comfortabel en sterk. Bij tegenwind zal de stadsfiets je er heerlijk doorheen trekken. Elektrische stadsfietsen zijn de laatste tijd heel populair en hebben een mooie uitstraling.

Op zoek naar verschillende soorten e-bikes?

Ben je op zoek naar verschillende soorten e-bikes? Dan ben je hier op de juiste plek. Eco Traveller Company is partner van Ronald Schot. Hier vind je diverse soorten e-bikes. Heb je nog vragen over e-bikes of elektrische vouwfietsen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag met de juiste keuze maken.

 

 

De Eco Travellers

Lees meer blogs

Eco Traveller N7

De allernieuwste versie van de Eco Traveller N7 is uiteraard opnieuw perfect voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een betrouwbare elektrische vouwfiets, waarmee ook in heuvelachtig landschap gefietst kan worden.

De Eco Traveller N7 is als beste beoordeeld in de AD fietstest van 2021! Het eindcijfer 8 is een extra erkenning voor deze complete vouwfiets, die tijdens eerdere test al werd geroemd om haar uitmuntende rijeigenschappen.


Eco Traveller Excellent

Het nieuwste topmodel is de Eco Traveller Excellent. Een elektrische vouwfiets met een krachtige en geruisloze middenmotor en een onderhoudsvrije riemaandrijving.