Recente blogs

Hoe werkt een vouwfiets?

Lees blog

Vouwfiets kopen waar op letten?

Lees blog

Een vouwfiets inklappen met 3 simpele stappen

Ben je benieuwd hoe je een vouwfiets kunt inklappen? Het inklappen van een vouwfiets kan een uitdaging zijn als je niet weet hoe het moet. In deze blog zullen we je laten zien hoe je jouw vouwfiets snel en gemakkelijk kunt inklappen, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Stap 1: Bekijk het scharnierpunt van de vouwfiets

De meeste vouwfietsen hebben een scharnierend frame met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Bekijk het scharnierpunt zorgvuldig voordat je begint met het inklappen van de fiets. Sommige vouwfietsen hebben ook een scharnier bij het achterwiel, dat naar binnen wordt gevouwen. Andere vouwfietsen hebben geen scharnier in het frame, maar alleen een scharnier bij het achterwiel.

Stap 2: Vouw de vouwfiets op

Nu je het scharnierpunt hebt geïdentificeerd, kun je de vouwfiets opvouwen. Als je vouwfiets een scharnierpunt heeft in het midden van de hoofdbuis, vouw dan de fiets dubbel zodat de wielen elkaar raken. Als de vouwfiets ook een scharnierpunt bij het achterwiel heeft, vouw het achterwiel dan naar binnen. Als er geen scharnier in het frame zit, vouw dan het achterwiel naar binnen en klap het stuur in. Bij vouwfietsen waarbij het zadel omlaag kan, zet het zadel dan omlaag en vouw het stuur in.

Stap 3: Controleer of de vouwfiets goed is ingeklapt

Controleer of de vouwfiets goed is ingeklapt en vergrendeld voordat je hem meeneemt. Bij sommige vouwfietsen kun je de pedalen opvouwen om nog meer ruimte te besparen. Onthoud dat vouwfietsen verschillende manieren van inklappen hebben en dat het belangrijk is om de specifieke instructies van je vouwfiets te volgen.

De Eco Travellers

Lees meer blogs

Eco Traveller N7

De allernieuwste versie van de Eco Traveller N7 is uiteraard opnieuw perfect voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een betrouwbare elektrische vouwfiets, waarmee ook in heuvelachtig landschap gefietst kan worden.

De Eco Traveller N7 is als beste beoordeeld in de AD fietstest van 2021! Het eindcijfer 8 is een extra erkenning voor deze complete vouwfiets, die tijdens eerdere test al werd geroemd om haar uitmuntende rijeigenschappen.


Eco Traveller Excellent

Het nieuwste topmodel is de Eco Traveller Excellent. Een elektrische vouwfiets met een krachtige en geruisloze middenmotor en een onderhoudsvrije riemaandrijving.