Een vouwfiets inklappen met 3 simpele stappen

Ben je benieuwd hoe je een vouwfiets kunt inklappen? Het inklappen van een vouwfiets kan een uitdaging zijn als je niet weet hoe het moet. In deze blog zullen we je laten zien hoe je jouw vouwfiets snel en gemakkelijk kunt inklappen, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Stap 1: Bekijk het scharnierpunt van de vouwfiets

De meeste vouwfietsen hebben een scharnierend frame met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Bekijk het scharnierpunt zorgvuldig voordat je begint met het inklappen van de fiets. Sommige vouwfietsen hebben ook een scharnier bij het achterwiel, dat naar binnen wordt gevouwen. Andere vouwfietsen hebben geen scharnier in het frame, maar alleen een scharnier bij het achterwiel.

Stap 2: Vouw de vouwfiets op

Nu je het scharnierpunt hebt geïdentificeerd, kun je de vouwfiets opvouwen. Als je vouwfiets een scharnierpunt heeft in het midden van de hoofdbuis, vouw dan de fiets dubbel zodat de wielen elkaar raken. Als de vouwfiets ook een scharnierpunt bij het achterwiel heeft, vouw het achterwiel dan naar binnen. Als er geen scharnier in het frame zit, vouw dan het achterwiel naar binnen en klap het stuur in. Bij vouwfietsen waarbij het zadel omlaag kan, zet het zadel dan omlaag en vouw het stuur in.

Stap 3: Controleer of de vouwfiets goed is ingeklapt

Controleer of de vouwfiets goed is ingeklapt en vergrendeld voordat je hem meeneemt. Bij sommige vouwfietsen kun je de pedalen opvouwen om nog meer ruimte te besparen. Onthoud dat vouwfietsen verschillende manieren van inklappen hebben en dat het belangrijk is om de specifieke instructies van je vouwfiets te volgen.

Recente blogs

Vouwfietsen in het openbaar vervoer

Lees blog

Welke vouwfiets kiezen?

Lees blog