Recente blogs

Hoe werkt een vouwfiets?

Lees blog

Vouwfiets kopen waar op letten?

Lees blog

Wat is een speed pedelec?

De speed pedelec; wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets dan heb je er vast al van gehoord. Dit is een elektrische fiets met een ondersteuning tot 45 km/u. Deze elektrische fiets is ideaal voor mensen die met de fiets naar hun werk willen of hun leven een stukje gezonder willen maken. Bij de aankoop van een speed pedelec gelden andere regels dan voor een normale elektrische fiets.

Hoe hard mag een speed pedelec?

Een speed pedelec kan een topsnelheid van 45 km/u bereiken, maar deze snelheid mag je niet overal aanhouden. Op de rijbaan mag je 45 km/u rijden, buiten de bebouwde kom op het fietspad/bromfietspad mag je 40 km/u rijden en binnen de bebouwde kom mag je 30 km/u rijden. Je kunt zelf goed bepalen hoe hard de fiets rijdt. Om een topsnelheid te bereiken van 45 km/u moet je natuurlijk wel inspanning leveren.

Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en een speed pedelec?

Het grootste verschil tussen een elektrische fiets en een elektrische fiets en een speed pedelec is de snelheid die de fiets kan bereiken. Een elektrische fiets kan een maximale snelheid van 25 km/u bereiken en is dus hierdoor beter geschikt voor kortere afstanden. Je hebt ook een bromfiets rijbewijs of een autorijbewijs B nodig, voor een reguliere e-bike hoeft dit niet. Verder ben je nog verplicht om een helm te dragen bij een speed pedelec. Een kentekenplaat is ook verplicht.

Waar mag een speed pedelec rijden?

Je moet op het fiets/bromfietspad rijden. Sinds 1 juli 2017 valt een speed pedelec officieel onder bromfietsen, je mag hier dus niet mee rijden op een fietspad.

Welke helm heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar een helm die je gaat dragen op je speed pedelec, dan heb je een helm nodig met het NTA 8776-norm. Er zijn diverse helmen die je kunt gebruiken voor op de speed pedelec. Deze zijn meestal wat lichter dan een brommerhelm, maar bieden voldoende bescherming. Laat je bij de aankoop van een helm goed voorlichten door de verkoper.

Elektrische vouwfiets testen?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets? Bij Eco Traveller Company hebben wij veel verstand van elektrische fietsen. Wij raden het aan om te kiezen voor een elektrische vouwfiets. Deze fiets is ideaal om mee te nemen op vakantie en is ook geschikt voor heuvelachtig landschap. Wil je meer weten? Kom dan onze elektrische vouwfiets testen bij onze showroom in Edam/Volendam. Of kijk tussen een van de vele andere verkooppunten.

 

 

 

 

De Eco Travellers

Lees meer blogs

Eco Traveller N7

De allernieuwste versie van de Eco Traveller N7 is uiteraard opnieuw perfect voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een betrouwbare elektrische vouwfiets, waarmee ook in heuvelachtig landschap gefietst kan worden.

De Eco Traveller N7 is als beste beoordeeld in de AD fietstest van 2021! Het eindcijfer 8 is een extra erkenning voor deze complete vouwfiets, die tijdens eerdere test al werd geroemd om haar uitmuntende rijeigenschappen.


Eco Traveller Excellent

Het nieuwste topmodel is de Eco Traveller Excellent. Een elektrische vouwfiets met een krachtige en geruisloze middenmotor en een onderhoudsvrije riemaandrijving.